MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Reális esély van az EB döntőre
Reális esély van az EB döntőre

A csütörtöki sorsoláson a magyar válogatott mellé a lengyeleket húzták ki, a párharcot hazai pályán kezdjük. A párharc első mérkőzését szeptember 10–13. között, a visszavágót szeptember 24-27. között rendezik meg.

A magyar válogatott minden évben megmérkőzik a lengyelekkel a Visegrádi Négyek Tornán, legutóbb tavaly szeptemberben, a szlovákiai Homonnán találkozott egymással a két csapat, akkor a mieink 3-1-re nyerni tudtak.

A lengyelek a legjobb csoport-harmadikként jutottak tovább a selejtezőből, miután 1-1-es döntetlent értek el a spanyolok ellen, 4-2-re verték Moldovát és 4-0-ra kikaptak a szerb válogatottól.

A lengyelek elleni statisztikánk:

24 mérkőzés 12 győzelem 6 döntetlen 6 vereség 107 lőtt 81 kapott

 
- Kaphattunk volt erősebb ellenfeleket is, ezért nem vagyunk csalódottak a sorsolás eredménye miatt, de azt is látni kell, hogy a lengyel válogatott képes nagyon jó teljesítményre - mondta Sito Rivera a sorsolást követően. - Ezt bizonyította legutóbbi Eb-selejtezőjén is, amelyen végig egyenrangú ellenfele volt a spanyoloknak, és továbbjutást érő döntetlennel zárta a mérkőzést. Riválisunk erős, dinamikus játékosokkal rendelkezik, akik szeretik a párharcokat, csapatszinten pedig nagyszerűen védekeznek. Száz százalékot kell nyújtanunk mindkét mérkőzésen, és akkor sikerrel vehetjük a ránk váró akadályt, kivívhatjuk az Eb-szereplést.

A Futsal-Hungary előzetes információi szerint a hazai odavágót Miskolcon, a Generáli Arénában tervezik megrendezni.

A pótselejtező párosítása:

MAGYARORSZÁG–Lengyelország
Csehország–Szerbia
Franciaország–Horvátország
Románia–Grúzia

Dr. Drucskó Zoltán: - Azt gondolom, hogy megoldható ellenfelet kapott a magyar válogatott. Két hasonló képességű ellenfél párharcából remélem, hogy a magyar válogatott fog sikeresen selejtezni. Küzdelmes mérkőzésekre számítok. A lengyeleket fizikálisan jobbnak tartom, de a futsal tudásban azt gondolom előrébb járunk. Egy jó felkészüléssel elérhető az Európa bajnoki részvétel.

Madarász János: - Én személy szerint örülök ennek a párosításnak! Jó esélyekkel mérkőzhetünk meg a lengyelekkel. Nekem személy szerint nagyon jó emlékeim vannak velük szembe. Bízom a srácokban. A lengyelek nem erősebbek nálunk ezért hát én mindenképpen továbbjutást várok! Ha ez nem sikerülne én kudarcnak fognám fel. Hajrá Magyarország!

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA