Vissza > Hírek > Műegyetemisták az Európai Egyetemek Bajnokságán
Műegyetemisták az Európai Egyetemek Bajnokságán

2017. július 9-17 között kerül megrendezésre az Európai Egyetemek Bajnoksága, futsal kategóriában, ahol Magyarország idén először képviseli magát: a BME FC csapata igyekszik helyt állni a nemzetközi porondon.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA - European University Sports Association) minden második évben szervezi meg a rangos megmérettetést, ahol országonként 1 csapat indulhat (a kimaradó években az országok egyetemi válogatottainak kerül megrendezésre az egyetemi EB). A 2017-es helyszín a törökországi Corum városa, ahol 3 csarnokban fognak zajlani a mérkőzések. A csoportkör július 9-én, hétfőn kezdődik, majd pénteken az egyenes kieséses szakasszal folytatódik. A mezőnyben szinte az összes, nagy futsal hagyományokkal rendelkező nemzetből található egyetem: többek között portugál, orosz, olasz csapatok is pályára lépnek.

A BME futsal csapata fennállásának tehát egyik legkomolyabb nemzetközi megmérettetésére készül, amit nem is vesznek félvállról. Az NB2-es felsőházi rájátszás befejeztével is heti 3 edzéssel és edzőmeccsekkel hangolnak - nyári pihenésről tehát egyelőre szó sincs a csapat háza táján. A felkészülést továbbra is Csernai Gábor vezényli, a kiutazó keretben pedig több, NB2-es alapember található.

A BME FC indulásának lehetősége egyébként előremutató, és példaértékű. A torna presztízsével, és távoli helyszínével ugyanis komoly anyagi költségek is járnak, amit nagy százalékban fedez a csapat egyeteme, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség.

Sok sikert kívánunk a srácoknak, a torna eredményéről pedig beszámolunk majd oldalunkon! Aki pedig szeretne közben is értesülni az eredmény alakulásáról, az kövesse a csapat facebook oldalát (BME- BT FC Futsal) és a MEFS facebook oldalát (Egyetemi sport)!

 - Fábián Gábor, BME -

 

 

Magyarország–Szlovákia 5–1
Magyarország–Szlovákia 5–1
Csoportgyőztes a magyar válogatott: Magyarország-Macedónia 10-0
DiaEuro 2017 - Magyarország - Portguália 2-1
Falcao, avagy minden, amit a futsalról tudni lehet
Ezüstérmes a magyar cukorbeteg válogatott
Ezüstérmes a magyar cukorbeteg válogatott
Fiú I. osztály U20 döntő
Fiú I. osztály U17 döntő
DEAC - Gyulai Amazonok 7-5