MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Műegyetemisták az Európai Egyetemek Bajnokságán
Műegyetemisták az Európai Egyetemek Bajnokságán

2017. július 9-17 között kerül megrendezésre az Európai Egyetemek Bajnoksága, futsal kategóriában, ahol Magyarország idén először képviseli magát: a BME FC csapata igyekszik helyt állni a nemzetközi porondon.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA - European University Sports Association) minden második évben szervezi meg a rangos megmérettetést, ahol országonként 1 csapat indulhat (a kimaradó években az országok egyetemi válogatottainak kerül megrendezésre az egyetemi EB). A 2017-es helyszín a törökországi Corum városa, ahol 3 csarnokban fognak zajlani a mérkőzések. A csoportkör július 9-én, hétfőn kezdődik, majd pénteken az egyenes kieséses szakasszal folytatódik. A mezőnyben szinte az összes, nagy futsal hagyományokkal rendelkező nemzetből található egyetem: többek között portugál, orosz, olasz csapatok is pályára lépnek.

A BME futsal csapata fennállásának tehát egyik legkomolyabb nemzetközi megmérettetésére készül, amit nem is vesznek félvállról. Az NB2-es felsőházi rájátszás befejeztével is heti 3 edzéssel és edzőmeccsekkel hangolnak - nyári pihenésről tehát egyelőre szó sincs a csapat háza táján. A felkészülést továbbra is Csernai Gábor vezényli, a kiutazó keretben pedig több, NB2-es alapember található.

A BME FC indulásának lehetősége egyébként előremutató, és példaértékű. A torna presztízsével, és távoli helyszínével ugyanis komoly anyagi költségek is járnak, amit nagy százalékban fedez a csapat egyeteme, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség.

Sok sikert kívánunk a srácoknak, a torna eredményéről pedig beszámolunk majd oldalunkon! Aki pedig szeretne közben is értesülni az eredmény alakulásáról, az kövesse a csapat facebook oldalát (BME- BT FC Futsal) és a MEFS facebook oldalát (Egyetemi sport)!

 - Fábián Gábor, BME -

 

 

Kiemelt események
Jubilál a Rubeola !
Csömör Sportcsarnok
2017.12.01 16:00 - 2017.12.01 23:00
Elit Round a Rába ETO-val
Magvassy Sportcsarnok, Győr Rába ETO, MFC Kherson, Stalitsa Minsk, Luparense C5
2017.11.22 15:00 - 2017.11.25 20:00
FTC Futsal-MVFC Berettyóújfalu 3-2
FTC Futsal-MVFC Berettyóújfalu 3-2
A legfiatalabb futsalos JJ, azaz Jakab Jancsika
Csenger - Kecskemét 3-2
A hét gólja
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4
Szekszárd - Tolna Mözs 3-2
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok 5-2