MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > ,,Próbálunk évről-évre fejlődni"
,,Próbálunk évről-évre fejlődni"

A remek szezonon túleső ReklámPress-Skorpió vezetőedzője, Tóth Zsolt szerint folyamatos fejlődéssel szeretne előrehaladni a női futsal NB II-ben bronzéremig jutó csapat.

A harmadik helyen fejezte be a női futsal második vonal aktuális idényét az alapszakaszt követően aranyérmes pozíciót elfoglaló ReklámPress-Skorpió. Az eredményes évadot felvonultató együttes mögöttünk hagyott esztendeje kapcsán a hölgyek vezetőedzőjével, Tóth Zsolttal beszélgettünk.

- Milyen érzésekkel tudná feleleveníteni a nemrégiben véget érő idényben történteket?

DSC_0207- Viszonylag elég jó alapozás után, olyan alapszakaszba csöppentünk, ahol az elvégzett munka, és a foglalkozásokon tapasztalható létszám, eredmény hozott - kezdte Tóth Zsolt. Ennek függvényében, rengeteg győztes meccset elérve, simán megnyertük a bajnokság ezen szakaszát, ráadásul a gólkirály szintén tőlünk származott, Koch Fruzsina személyében. Ez büszkeséggel tölt el, plusz a második és a harmadik legjobb góllövő is tőlünk került ki. A felsőház elég jól indult számunkra, egyetlen egy, három mérkőzésig tartó hullám törte meg az ottani veretlenségünket és éves tökéletes menetelésünket. Ez a sérüléseknek, illetve egy-két ember formahanyatlásának volt köszönhető, három bajnokin csak döntetlenekig jutottunk, ami azt eredményezte, hogy végül három ponttal lemaradtunk a Gyulától, mely csapattal az egész idényben nagy versenyt vívtunk. Harmadikok lettünk, második helyen pedig az a Hajdúböszörmény zárt, mely együttes a komplett idényben NB I-es játékosokat szerepeltetett. Ami még nagyon fontos, hogy az alapszakaszban bemutatott teljesítmény alapján, mi voltunk a legjobbak a megyében a csapatsportokban elért eredmények terén. Ami még nagy büszkeséggel tölt el, és hihetetlen élmény volt a lányoknak, az az, hogy a Magyar Kupában a legjobb négybe kerülésért játszottunk, ahol az akkor az első osztályban első helyen álló Tolnával szemben estünk ki. Azon a találkozón is tökéletesen játszottunk az első félidőben, aztán viszont már jelentkeztek az osztálybeli különbségek, három-nullás előny után sikerült kikaptunk. Összességében, úgy gondolom, eredményes évet zártunk, büszkék lehetnek magukra a lányok. Szerencsére, közben is voltak sérülés utáni visszatérőink, akik tudták segíteni a társaságot, azon dolgozunk, hogy ők fizikálisan még jobban megerősödjenek. Sajnos újabb játékosaink váltak időközben maródivá, ezeket a sérüléseket pedig nem is nálunk szedik össze, hanem nagypályán, aminek nem nagyon örülünk, de a jövőben mindenképpen tanulságos lehet számunkra. Örömteli, hogy egyre magasabb az utánpótlás létszáma, ami azt jelenti, hogy folyamatosan, hétről-hétre nagyjából tizennyolc fővel tudunk edzeni a fiatalokkal, és szerencsére, elég erősen körvonalazódnak olyan szintű, vagy akár remélhetőleg még ügyesebbé váló tehetségek, mint akik jelenleg is viszik a Skorpiót. Végül, mind tőlem, mind pedig az egyesület vezetőségétől csak a gratuláció maradt a lányoknak, csak így tovább, megyünk előre! Próbálunk évről-évre fejlődni, és minőségi futballt letenni az asztalra, hogy a város büszke legyen ránk.

- A sérüléshullámon kívül, mely tényezők miatt nem tudtak még a bronzéremnél is előkelőbb pozíciót elérni?

- Szerepet játszott még a hiányos koncentráció, a gyenge helyzetkihasználás, az eredménykényszer, hiszen szinte végig igen jól teljesítettek a lányok, mindenki elhiheti, nem könnyű ilyen szintű tehet alatt játszani, sokáig fej-fej mellett voltunk a nagyon erős Gyulával. Picivel még az edzéseken résztvevők számát lehetne növelni, de sajnos ez egyelőre nem áll módunkban, mert egyesületi szinte előrébb helyezzük a munkát és a tanulást, és csak aztán jöhet a foci, a legfontosabb, hogy legyen jövőjük! Mi egy kis egyesület vagyunk, a "világ végén", ettől függetlenül, fejlesztjük a női futballt, nehéz elérni a törekvéseinket, de megcsináltuk, és ez így lesz a jövőben is!


Fotógaléria

- Egyénileg meg tudna valakit említeni bemutatott teljesítménye miatt?

- A lányok tudják, hogy sosem szoktam senkit kiemelni, ez a hölgyeknél nem úgy jön le, mint a fiúknál, úgyhogy ettől el kell zárkóznom, de ha mégis ki kellene emelnem egy ember teljesítményét, ő kapusunk, Terdik Tamara lenne, aki csapatunk acélos tagja, nagyon örülünk, hogy ilyen szintű hálóőrünk van! Ráadásul, a többi kapusunk is igen ügyes. Őt megemlíteném, de ettől függetlenül, az egész csapat egyformán jól teljesített.

- Mivel fogják tölteni a nyári szünetet?

- Folyamatos megmérettetésekkel és formába hozással fog eltelni, járunk majd tornákra, a lányok szeretik, ha minél több eseményen versenyezhetnek, ez is hozzátartozik ahhoz, hogy értékrendileg minél inkább el tudjuk helyezni magunkat egy pozícióban, ahonnan aztán tudunk fölfelé lépkedni. Ezen felül, rendszeresen tréningeket tartunk, nem fogunk ezekből sem visszavenni. Emellett, megpróbálunk nyitni a strandfoci irányába, bár egyes csapatokat már kiegészítettünk, most már saját együttest indítanánk, ami remélem, idén nyáron össze fog jönni.

- Mit gondol, mi hozhat a jövő?

- Mindig szeretnénk erősödni, úgy vélem, az a jó gondolatmenet, hogy folyamatosan acélosabbá váljon a társaság, az a célunk, hogy legyen látszatja annak, amit csinálunk, a jövőben mindenképpen szeretnénk minél magasabb helyezést elérni, ott, ahol éppen elindulunk. Végezetül szeretnék köszönetet mondani a segítőinknek, a támogatóinknak, és egyre inkább bővülő létszámmal jelenlevő szurkolóinknak azt, hogy mellettünk vannak. Szeretném megköszönni a lányoknak az egész szezonban elvégzett munkát, nem állunk meg! Nagyon örülök, hogy tudtam hasznosítani az edzőképzésen tanultakat, és képes voltam átadni valamit a játékosaimnak abból, amit Kozma Mihálytól és Turzó Józseftől tanulhattam.

  - http://www.nogradifoci.hu -

 

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA