MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Osztályt válthat-e a Szigetszentmiklós?
Osztályt válthat-e a Szigetszentmiklós?

 Osztályozó az NBI-ért,

1. mérkőzés

 

SZIGETSZENTMIKLÓS ARTIFEX – BŐNY SZAVIL CONSULTING

20:00 Szigetszentmiklós ÁJTI Sportközpont

Pénteken este megkezdődik az osztályozó párharc, ahol kiderül, ki lesz a jövő évi NBI 10. csapata. A Bőny újoncként vágott neki az első osztálynak, és sokáig úgy tűnt, nem menti meg semmi a kieséstől, de a téli igazolásoknak és Lódi mester érkezésének köszönhetően megelőzték a rájátszásban a Göcsejt, ami osztályozós helyet ért. Ellenfelük az egy osztállyal lejjebb szereplő, szintén újonc Szigetszentmiklós lesz, akik az NBII-ben egészen a bajnoki döntőig meneteltek, de ott a DEAC megállította őket. Akkor igen csalódottak voltak, de mesterük elmondása alapján kiheverték, hogy nem sikerült megnyerni a bajnokságot, így teljes egészében az osztályozóra tudnak koncentrálni, ahol feltett szándékuk, hogy osztályt váltsanak. Ez igen nehéznek tűnik, hiszen a keretben nem nagyon van olyan játékos, akinek van első osztályú múltja, rutinja. Elvétve van náluk olyan, aki pályára lépett a legjobbak között. A két osztály között egyébként hatalmas a különbség, de a miklósiak ereje inkább a csapatjátékban és a szervezettségben van, ami sok futáson alapul, és talán most is erre alapozhatnak. A Bőnyben több a rutinos játékos, akik évek óta az NBI-ben játszanak, és képesek meccseket eldönteni. Ezek fényében ők a párharc esélyesei, de ahogy Lódi mester is elmondta, a nagyobb játékerőt tudni kell érvényesíteni is a pályán, és az a nehezebb.

A Szigetszentmiklós vélhetően tanult a bajnoki döntő első meccséből, és most szeretne olyan eredményt elérni, amivel van esélye a visszavágón, míg a Bőny szeretné az első meccsen dűlőre vinni a párharcot.

Haffner György, Szigetszentmiklós: - Úgy gondolom, hogy az elmúlt napokban sikerült túltennünk magunkat az NBII bajnoki döntőben elszenvedett vereségen, és megújult erővel készülünk az osztályozóra. Ellenfelünket sajnos élőben nem láttuk játszani, csak a mérkőzéseikről készült felvételekről, illetve edző kollégáimtól kapott információkra hagyatkozunk felkészülésünkben. Kíváncsian várom az újabb megmérettetést, mert bízom fiatal játékosainkban, hogy olyan mérkőzéseket fognak játszani, ami a kilátogató szurkolóinknak is örömöt fog okozni.

Lódi Tamás, Bőny: - Valóban közel voltunk, hogy ne kelljen osztályozót játszanunk, de ha őszinték akarunk lenni, ez volt a realitás az NBI alsóházában. Az ottani dolgokkal viszont már nem foglalkozunk, kizárólag az osztályozóra koncentrálunk. Ellenfelünkről láttunk pár meccset felvételről. Fiatal, ambiciózus, sokat futó csapat, akik ellen végig koncentrálnunk kell. Azt gondolom, hogy a nagyobb rutin mellettünk szól, de ezt be is kell tudni bizonyítani a pályán. Természetesen bizakodó vagyok.

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA