MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Vereséggel búcsúzott az NB I-től a Göcsej SK
Vereséggel búcsúzott az NB I-től a Göcsej SK

 A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának utolsó mérkőzésén a Ferencvárost fogadta a Göcsej SK, akik a mérkőzéstől függetlenül már búcsúztak az első osztálytól.

Göcsej SK- FTC-Futsal Fisher Klíma 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 50 néző
Játékvezetők: Kovács Gábor (Wittner, Babos)

Göcsej SK: Cseresnyés, Szőke, László, Horváth D., Apatini,
Csere: Simon, Kaj, Tóth, Keszei, Koronczai, Szente, Gugcsó,
Edző: Bagó Gábor

FTC: Laucsek – Safar, Komáromi, Birinyi, Andorka
Csere: Borsi, Karacs, Szegő, Hegyi, Horváth B, Cséka, Fehér D
Edző: Felipe Matos

Gólszerző: Karacs

Az első félidőben lendületesebben játszotta a vendégcsapat és többet is birtokolták a labdát a zöld –fehérek. Cseresnyés Alex remek napot fogott ki és többször is bravúrral hárította a fővárosi próbálkozásokat. A félidő hajrájában mindkét csapatnak akadt egy-egy nagy ziccere, de az eredmény nem változott és maradt a gólnélküli döntetlen. A félidőben a vendégek értesültek a másik alsóházi mérkőzés végeredményről, ahol a Nyírgyulaj 5-3-ra legyőzte a Bőny együttesét. Ez azt jelentette a Fradi számára, hogy osztályozó nélkül bennmaradtak az első osztályban. Ez a második félidei játékukon is meglátszott, mivel már nem akkora elánnal támadták a Göcsej kapuját. A hazaiak előtt több helyzet is adódott, de ahogy eddig i a helyzetkihasználásuk hagyott némi kívánnivalót. A 37. percben Andorka húzta meg a bal szélt és középre lőtt labdájába jó ütemben ért bele Karacs és vezetést szerzett csapatának (0-1). A hátralévő percekben mindent megpróbált a Göcsej, de nem tudta bevenni Laucsek kapuját így vereséggel búcsúztak az első osztálytól.

Bagó Gábor:- Köszönöm a játékosoknak, akik kitartottak végig a csapat mellett és azoknak a játékosoknak is, akik a rájátszásban segítettek nekünk. Remélem nem így lesz vége a zalaegerszegi futsalnak.

Felipe Matos: - Szeretném megköszönni a vezetőségnek, akik hittek bennünk és végig támogattak; a stábnak, akik nagyon keményen dolgoztak, hogy el tudjuk érni a célunkat; a szurkolóknak, akik végig írtak, hívtak és jöttek... Természetesen külön szeretném a játékosainknak is megköszönni, akik nyitottak voltak a változásra, és az utolsó percig hittek abban, hogy többre képesek, és hogy együtt megcsináljuk. Itt nem a játékosok szolgálták a stratégiát, hanem a stratégia a játékosokat, és ennek lett az eredménye, hogy NBI-esek vagyunk jövőre is, osztályozó nélkül. Ez megint csak azt mutatja, hogy ezek a fiúk, akiket már sokan leírtak, feltámadtak és megmutatták, hogyan kell képviselni a Ferencvárost. Ez férfimunka volt! Gratulálni szeretnék az ellenfél edzőjének Bagó Gabinak, aki profi hozzáállással, becsületesen csinálta végig a bajnokságot, és megmutatta az egész országnak, hogy igenis, ez a sport még mindig a tiszteletről is szól.

Az alsóházat a Nyírgyulaj nyerte a Ferencváros előtt, míg a Bőny a harmadik helyen osztályozóra kényszerült, a Göcsej pedig kiesett az NB I-ből. Hogy miképpen alakul a zalaiak sorsa nem lehet tudni, annyi bizonyos, hogy sok szimpatizánst szereztek ennek a sportnak a megyeszékhelyen és kár lenne, ha így érne véget a csapat története.

df

Jóna István

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA