MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > A Nyírgyulaj győzelmével osztályozóra küldte a Bőnyt!
A Nyírgyulaj győzelmével osztályozóra küldte a Bőnyt!

 Az utolsó forduló előtt még volt esélye a Bőnynek elkerülni az osztályozót, de ehhez mindenképpen szükségük lett volna a három pontra. Legutóbb mikor Győrben találkoztak a felek, a Bőny legyőzte ellenfelét, így bizakodva várhatták a mérkőzést, főleg, hogy ellenfelüknek teljesen tét nélküli volt a találkozó, hiszen korábban eldőlt, hogy ők zárnak az alsóház első helyén.

Bőny Szavill-Consulting – Nyírgyulaj KSE 3-5 (1-1)
Győr, Magvassy Sportcsarnok
Vezette: Vass István, Juhász Dávid, Imrő János

Bőny: Alasztics – Peczár, Zobák, Nyíregyházky, Bogyó
Csere: Mógor, Balogh I, Szabó R, Ficsor, Pinczés, Mészáros, Tóth F
Edző. Lódi Tamás

Nyírgyulaj: Végső – Angyalos, Lovas, Nagy I., Siska
Csere: Pallai, Opre, Szabó Á, Tóth B, Fekete G, Orosz, Sánta, Gömze, Faragó
Edző: Lovas Norbert

Góllövők: Zobák, Nyíregyházky, Bogyó illetve Nagy I 2, Mészáros, Siska, Sánta

Az első félidő nem hozott sok izgalmat. Akadtak helyzetek mind a két oldalon, de a kapusok remekeltek. Az első gólra 16 percig kellett várni, ekkor a vendégektől Nagy Imre volt eredményes. Az előny nem tartott sokáig. A hazaiak vészkapusjátékra váltottak, és Zobák révén a félidő vége előtt egalizáltak.

A második félidő a hazaiak számára igen rosszul kezdődött. Egy vendég-kontra végén a visszafutó Mészáros talált a saját kapujába mentés közben, így ismét a vendégeknél volt az előny. A Lódi legénység ismét vészkapus játékkal próbálkozott, és úgy tűnt, révbe érhetnek. Két szép góllal megfordították az eredmény. Ekkor már csak öt perc volt hátra, így csak ennyit kellett volna kibírniuk a vendéglátóknak, de egyet sem sikerült. Rögtön érkezett a nyírgyulaji válasz, majd egy perccel később jött az újabb hazai hidegzuhany, mivel visszavette a vezetést a Gyulaj. Ezek fényében kénytelen volt újra vészkapussal játszani a Bőny, de egy labdavesztés megpecsételte sorsukat, így végül két gólos győzelmet aratott a Nyírgyulaj.

A Bőny vereségével osztályozóra kényszerül. Ami vígasztalhatja őket, hogy győzelmük esetén sem kerülhettek volna előrébb, hiszen a Fradi legyőzte a Göcsejt. Egyébként, ami az újoncot illeti, közel voltak a bravúrhoz, hogy egyeneságon bennmaradjanak, de az alapszakaszt követően talán ezt is aláírták volna, hogy osztályozót játszhatnak. Ellenfelük az NBII ezüstérmese a Szigetszentmiklós lesz. Sok idő nincs a felkészülésre, hiszen rögtön pénteken van az első meccs Miklóson, és azt követő hétfőn a visszavágó Győrben.

Lovas Norbert a Nyírgyulaj edzője: - A mérkőzés úgy indult, ahogy terveztük. Sokat volt nálunk a labda és sikerült kialakítani helyzeteket. Sajnos a Bőny kapusa újra szenzációs napot fogott ki, így csak egy nagyon jól eltalált lövésből voltunk eredményesek. Ahogy telt az idő úgy lendült játékba az ellenfél, és 5 a 4-re váltottak és ezt nehezen védekeztük ki, így elkerülhetetlen volt az egyenlítésük. A második félidei játékunk újra feljavult es ennek köszönhetően sikerült megnyerni a mérkőzést. Voltak nehéz percek, de egy pillanatig sem adtuk fel. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a szezon utolsó mérkőzését is. Gratulálok a Bőnynek a rájátszásban mutatott játékáért!

Lódi Tamás, a Bőny edzője: - Nagyon szerettünk volna nyerni, amiért mindent megtettünk, de sajnos ezen az estén ez nem sikerült. Készülünk az osztályozóra és megpróbáljuk kiharcolni a bennmaradást. Ez a realitás jelenleg.

df

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA