MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Ki nevet a végén?
Ki nevet a végén?

Utolsó fordulójához érkezett az NBI-es bajnokság alsóházi rájátszása, ahol még mindig vannak nyitott kérdések. A legfontosabb tény, hogy a Göcsej már elbúcsúzott az élvonaltól, így ők biztosan nem a legmagasabb osztályban folytatják jövőre. Az is eldőlt az előző játéknapon, hogy a Nyírgyulajé az alsóház első helye. Ezek mellett már csak az a kérdés, hogy ki szorul osztályozóra, és ki az, aki hétfő este után boldogan nyugtázhatja, hogy bennmaradt, és mehet a nyári pihenőre. Jelen helyzetben először az elmúlt fordulókhoz képest a Fradi van kedvezőbb helyzetben, hiszen legutóbb legyőzte a Bőnyt, így megelőzte egy ponttal. Ezek fényében egyszerű a képlet. Ha nyernek a zöld-fehérek övek a 8., bennmaradást jelentő pozíció. A hajárig remeklő Bőny eddig saját kezében tartotta sorsát, de a népligeti vereségével ezt elveszítette. Mindenképpen nyerniük kellene a Nyírgyulaj ellen, és imádkozni, hogy a Göcsej először a rájátszásban ne szenvedjen vereséget.

BŐNY-SZAVILL CONSULTING – NYÍRGYULAJ KSE
18:30 Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok

Kevesen gondolták a szezon folyamán, hogy a Bőny a rájátszásban 6 győzelmet fog aratni, pedig így történt. Ezzel fölényesen megelőzték a Göcsejt, és elkerülték a biztos kiesést, és megvan az esélye, hogy az osztályozót is elkerülje, igaz, ez már nem csak rajtuk múlik. Ami a legfontosabb, hogy hétfő este le kell győzniük a Nyírgyulajt. Ez nem olyan régen már egyszer sikerült, így most sem reménytelen. Főleg, hogy a vendégek már ezekre a tét nélküli meccsekre nem igazán tudnak kellőképpen felpörögni, akadozik is a gépezetük. Amennyiben mégis, nagy szívességet tennének a Ferencvárosnak, mert ha Lovasék nem kapnak ki, akkor a másik meccs eredményétől függetlenül a Fradi a bennmaradó. Ami nehezíti a bőnyiek dolgát, hogy csapatuk egyik legjobbja, Balanescu komolyabbnak tűnő sérülést szenvedett a Népligetben, így ő biztosan nem tud Lódi mester rendelkezésére állni.

GÖCSEJ SK – FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA
20:00 Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

Az edzőváltás óta megtáltosodott a Fradi! Teljesen más szemlélettel játszanak, és ez eredményekben is megmutatkozik. A megszerezhető 18 pontból 16-t gyűjtöttek, és már saját kezükben a sorsuk. Magabiztos, taktikus játékkal győzték le a Bőnyt péntek este, amivel elérték, hogy már nem kell a másik meccsre figyelniük. Csak a Göcsej elleni összecsapásra kell koncentrálniuk, hogy az elmúlt fordulókban látott teljesítményükkel rukkoljanak elő. Erre reális esélyük van, hiszen az elmúlt győzelmek meghozták az önbizalmukat is. A papírforma most mellettük szól, de nehezebb a dolguk, mert eddig nem volt veszíteni valójuk, hiszen sokáig úgy tűnt, hogy osztályozó lesz a vége. Most már csak egy lépésre vannak a biztos bennmaradástól. Ellenfelük az a Göcsej lesz, akiknél rengeteg a gond, és a probléma, de ennek ellenére végig játszák a szezont. Pontot még egyszer sem szereztek a rájátszásban, de sok meccsen megkeserítették ellenfelük életét. Erről a Fradi is tudna mesélni, hiszen a Népligetben nagyon közel voltak a bravúrhoz. Most is valami ilyesmire készülhetnek Bagó Gábor fiai. Akik maradtak, biztos mindent megtesznek a méltó búcsúért. Mind a hazai közönségtől, mind az élvonaltól. Az, hogy ez mire lesz elég, hétfő este kiderül. Meglepetés lenne, ha a remekelő zöld-fehérek itt buknák el a 8. helyet és kényszerülnének osztályozóra.

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA