MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > A DEAC jövőre az NB I-ben !
A DEAC jövőre az NB I-ben !

Szépszámú nézősereg gyűlt össze az NBII bajnoki döntő második meccsére Szigetszentmiklóson, hiszen közel félezren voltak kíváncsiak. Az első mérkőzés fényében számítani lehetett rá, hogy kinek a nyakába kerül az aranyérem, mivel 6-0-s győzelmet arattak az egyetemisták.

SZIGETSZENTMIKLÓS ARTIFEX – DEBRECENI EGYETEMI AC 2-5 (0-3)
Szigetszentmiklós, 500 néző
Játékvezetők: Zimonyi, Hartung, Sipos

Szigetszentmiklós: Hoffer – Gergály, Dauner, Appl, Kovács
Cserék: Trautman – Urbán, Sélley, Farkas, Spáth, Fülöp, Lukács, Gál, Gelencsér
Vezetőedző: Haffner Györrgy

DEAC: Dobi – Vékei, Kántor, Buka, Pallai
Cserék: Tiba – Bun, Varga, Szentes-Bíró, Bagi, Kasuba, Esztergomi, Kovács
Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Sélley Tamás (38’), Fülöp (40’) illetve Bagi (4’, 16’) Bun (10’) Varga (30’), Buka (32’)

Sárga lap: Dauner, Spáth, Lukács illetve Szentes-Bíró

Piros lap: Farkas

A találkozó első perceiben a vendégek rögtön betaláltak, ami azt jelentette, hogy a miklósiaknak 7 góllal kéne nyernie az idegenben rúgott gól miatt, amire az összkép alapján nem sok remény volt, de becsülettel küzdöttek. Mentek előre, de nem akart megtörni a jég, nem akart összejönni az első találatuk a döntőben. Nem úgy ellenfelüknek, akik a félidő közepén és hajrájában is betaláltak, így 3 gól volt az előnyük szünetben, ami összesítésben 9-t jelentett.
A második félidőben inkább csak az volt a kérdés, hogy a vendéglátók megszerzik-e a becsületgóljukat, ami végül összejött. A hajrában sikerült kétszer is gólt szerezni, igaz ekkor már öt gólos hátrányban voltak. Végül a DEAC kettős győzelemmel nyerte a párharcot, és vele együtt az NBII-es bajnokságot, és készülhetnek az NBI-re.
Az egész éves teljesítményük alapján nem érdemtelenül nyerték meg a több mint 40 csapatot felvonultató másodosztályt a debreceni egyetemisták. De természetesen jár a dicséret a Szigetszentmiklósnak is, mivel újoncként jutottak el idáig. Számukra még nem ért véget a szezon, hiszen az osztályozón még kiharcolhatják a feljutást. Hogy ki lesz az ellenfelük, az hétfő este kiderül. Jelenleg a Bőny tűnik rá az esélyesebbnek, de még a Fradi is osztályozóra kényszerülhet.

Összesítésben: 11-2 a DEAC javára.

Haffner György, a Szigetszentmiklós edzője: - Gratulálok a DEAC csapatának a bajnoki címhez, illetve az NBI-be való felkerülésükhöz, a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelten győztek le minket. De, ami a legfontosabb, gratulálok fiatal játékosainknak, hiszen a semmiből indulva, közös utunk 1 éve alatt olyan eredményt értek el, amire méltán büszkék lehetnek, és lehetünk mi is, a csapatért nap, mint nap szabadidejüket feláldozó vezetők, családtagok, barátok. Játékosaink „ismét” bebizonyították ország-világ előtt, hogy pusztán a játék és egymás iránt érzett szeretet alapján, egyetemi tanulmányaik és napi munkavégzésük mellett is el lehet érni kiemelkedő sport sikert, ám ahhoz, hogy a legmagasabb osztályban is eredményesek lehessünk, még sokat kell tenni, illetve olyan anyagi háttérre van szükség, amivel jelen pillanatban 1 éves egyesületünk sajnos nem rendelkezik. A hetek óta egyre nagyobb számban kilátogató szigetszentmiklósi szurkolóinknak, pedig külön köszönöm biztatásukat, mert olyan légkört teremtenek, ami nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre, a tegnapi 500 fős nézőszám pedig méltó volt az NBII Final Four döntőjéhez.

Elek Gergő, a DEAC edzője: - Az egész mérkőzés folyamán nagyon érett játékot mutattunk. A gyors, csúszós talajhoz hamar alkalmazkodtunk. Top teljesítményt nyújtottunk. Ha ezt tudjuk jövőre nyújtani lehet keresnivalónk a legjobbak között! Az egész évre a fejlődés volt a jellemző, mindig kicsit többek, jobbak lettünk. Ez a mérkőzés volt a csúcspont, abban a tekintetben, hogy egy másodpercig nem kellett idegeskednem. Megérdemeltnek érzem a bajnoki címünket , 11-2 re nyertük a döntőt, ez szerintem mindent elmond! Büszke vagyok a csapatra!

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA