MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Bőny legyőzésével nagy lépést tett a Fradi a bennmaradásért!
A Bőny legyőzésével nagy lépést tett a Fradi a bennmaradásért!

 A rájátszás hajrájához érve sorsdöntő ütközetre került sor a Népligetben péntek este. A Bőny volt előnyösebb helyzetben, mivel két ponttal megelőzték a Fradit, így a képlet egyszerű volt. Amennyiben nyernek a vendégek, készülhetnek a nyárra, míg döntetlen vagy Fradi siker esetén az utolsó forduló dönt, azzal a különbséggel, hogy zöld-fehér győzelemnél a Fradi van kedvezőbb helyzetben a záró napon.

FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA– BŐNY-SZAVILL CONSULTING 3–0 (2–0)
Elek Gyula Aréna, 
200 néző.
JátékvezetőkSzilágyi N., Gál P. (Takács A.)

FTC: Laucsek – Safar, Birinyi, Andorka, Horváth
Cserék: Papp - Komáromi, Karacs, Szegő, Hegyi, Fehér
Vezetőedző: Felipe Matos

BŐNY: Alasztics – Balanescu, Peczár, Zobák, Bogyó
Cserék: Szabó - Mógor, Nyíregyházky, Balogh, Ficsor, Pinczés, Mészáros, Tóth
Vezetőedző: Lódi Tamás

Góllövő: Karacs (5’), Andorka (9’), Safar (40’)

A Fradi az edzőváltás óta 4 győzelmet és egy döntetlent játszott, és annak ellenére duzzadt az önbizalomtól, hogy a héten több játékos is otthagyta őket a mini foci válogatottért, pedig amúgy is igen foghíjasok voltak. Ezzel szemben a Bőny teljes kerettel érkezett, így bizakodva várhatták a mérkőzést.

CQ8E0030

A Fradi kezdett jobban, az ő akaratuk érvényesült, nem volt meglepő, hogy hamar megszerezték a vezetést. Karacs szerzett labdát, amivel kilépett, és okosan passzolt a kapus mellett a hálóba. A góltól a fővárosiak még magabiztosabbak lettek, és kreatív játékkal tovább növelték az előnyüket. Egy formás támadás végén Andorka ragasztott egy nagy gólt a rövid felsőbe.  Lódi mester ezután időt kért, és nyugtatta fiait, hogy sok idő van még, de játékosaira nem volt hatással, kapkodva, görcsösen játszottak, amit a Fradi remekül kihasznált, és csak a vendégek kapusán múlt, hogy nem volt még nagyobb a hazaiak előnye szünetre.

Fordulás után a bőnyiek vészkapus játékkal próbálkoztak, de nem volt benne átütőerő, nem nagyon találtak fogást a szervezetten védekező zöld-fehérek ellen. A vendégek dolgát aztán tovább nehezítette, hogy egyik legjobbjuk, Balanescu komolyabbnak tűnő sérülést szenvedett.

Az előny tudatában a Fradi nem erőltette a támadásokat, próbálták tartani a labdát, majd ha elveszítették, teljesen átadták a területet ellenfelüknek, akik nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. A vészkapus játékból mindössze a hajrában akadt egy lehetőségük, de azt is elpuskázták. A meccs az utolsó percben dőlt el, egy labdaszerzést követően Sáfár ívelt az üres kapuba, bebiztosítva a győzelmet.

Desktop54

Amióta Csernai mester távozott, 18 pontból 16-t szerzett a Fradi és mostani győzelmük azt jelenti, hogy ha az utolsó meccsen is nyernek, bennmaradnak a másik meccs eredményétől függetlenül. Amennyiben a Bőny nem győzi le a Nyírgyulajt, tét nélküli lesz a Göcsej – Fradi. Ha a zöld-fehérek az elmúlt meccseken látott teljesítményét nyújtja Zalaegerszegen, vélhetően behúzza a három pontot, és kezdődhet a nyári szünet. Aki az osztályozóra kényszerül, az a Szigetszentmiklóssal találkozik. Az első meccsre az NBII-es csapat pályáján kerül sor, 16-án pénteken, míg a visszavágót rögtön a következő hétfőn, 19-én rendezik.

Felipe Matos, a Fradi edzője: - 100% szenvedély és hit volt ez a meccs. Gratulálok a csapatomnak!

Lódi Tamás, a Bőny edzője: - Amióta itt vagyok, talán most játszottunk a legrosszabbul. Nem tudtuk az elmúlt fordulók teljesítményét nyújtani, így amit a rájátszásban felépítettünk, azt most egy este alatt leromboltuk. Ennek ellenére megyünk tovább, és úgy lépünk pályára az utolsó fordulóban, hogy rajtunk ne múljon semmi. Amennyiben osztályozóra kényszerülünk, becsülettel fel fogunk készülni, és megteszünk mindent, hogy megőrizzük első osztályú tagságunkat.

,,

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA