MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Hazai pályán sem ment a Göcsejnek
Hazai pályán sem ment a Göcsejnek

Az alsóházi rájátszás hatodik körében a közvetlen rivális Ferencvárost fogadta a Göcsej SK férfi futsal csapata.  A második félidőben a vendégek remekül használták ki helyzeteiket és értékes idegenbeli győzelmet arattak.

Göcsej SK- FTC Futsal Fischer Klíma 1-4 (0-0)
Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Tamási Péter (Tolnai A., Imrő J.)

Göcsej SK: Cseresnyés, László, Horváth D., Gugcsó, Apatini,
Csere: Kaj, Szőke, Orbán, Tóth, Szente, edző: Bagó Gábor

FTC Futsal: Sikur, Tony, Komáromi, Birinyi, Horváth B., csere: Karacs, Szabó, Szegő, Andorka, edző: Felipe Matos

Gólszerzők: Tóth, ill. Szabó (3), Komáromi

A legutóbbi mérkőzést sajnos le kellet mondaniuk az egerszegieknek a Nyírgyulaj ellen, mivel a sérülések és az érettségizők hiányában nem tudták volna megfelelő létszámban vállalni a mérkőzést. A szövetség elfogadta az indokaikat és nem szankcionálta további pontlevonással a zalaiakat. A vendégeknél sem rózsás a helyzet, mivel edzőváltás történt a közelmúltban, Csernai Gábor helyett Felipe Matos irányít Safar Tony segítségével.

IMG_8589

Erre a találkozóra a hazai oldalon a rutinos Kaj Andrást, Orbán Pétert és Szente Gábort is nevezte a Göcsej. Az első öt percben mindkét csapat a biztonságra törekedett és inkább csak kóstolgatták egymást a felek. Egy-egy középre tartó lövésen kívül inkább a mezőnyjáték dominált. A folytatásban felpörgött a játék és egyre többször kellett a kapusoknak is játékba avatkozniuk. A hazaiak voltak valamivel aktívabbak, de a vendég kontrák folyamatos veszélyt hordoztak magukban. A 14. percben Kaj került ziccerbe, de lövését Sikur bravúrral védte. A 17. percben egy pontrúgás után Andorka lőhetett középről, de lövés centikkel ment csak el a bal kapufa mellett. Mindkét csapat nagyon akart, de sok hiba csúszott a játékukba.

Az iramra a második félidőben sem lehetett panasz. A 24. percben Cseresnyés védte remek reflexszel Birinyi közeli lövését. Felváltva kerültek veszélybe a kapuk, míg a 28. percben egy labdaszerzésből indult a Fradi és a középen érkező Szabó előnyhöz juttatta a vendégeket (0-1). A Göcsej nagyobb fokozatba kapcsolt és próbált egyenlíteni. A félidő felénél a vendégeknek már összejött az öt csapatfault is. A 31. percben egy bal oldali szabadrúgást végezhetett el Tóth Zoltán, ki elemi erővel lőtt a jobb sarokban (1-1). Sokáig nem örülhetett a gólnak a Göcsej, mert a 33. percben Szabó átlövésből szerzett újra vezetést a Fradinak (1-2). Az idő múlásával egyre feszültebb lett a hangulat a pályán. A 35. perc elején Szabó lódult meg a jobb oldalon és remekül csavart Cseresnyés mellett a hálóba (1-3). A hátralévő időben támadásban lehozta kapusát a Göcsej, de a jól védekező zöld-fehéreken nem találtak fogást. A 39. percben labdát szerzett a Fradi és a saját térfeléről ívelt a hazai kapuba Komáromi (1-4). a második félidőben pontosabban játszó fővárosiak megérdemelten szereztek nagyon fontos győzelmet, a Göcsejnek pedig óriásit kell javulnia, ha el akarja kerülni a kiesést.

Bagó Gábor: - Sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Valószínű, hogy ezzel a vereséggel eldőlt a sorsunk. Megpróbáljuk a hátralévő meccseinket becsülettel lehozni. Köszönöm a maradék játékosomnak és külön az Egerszegen ismert rutinos játékosoknak, hogy a hátralévő meccseken segítségünkre lesznek.

Felipe Matos:- Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést egy jó ellenféllel szemben. A második félidőben jól használtuk ki a helyzeteinket és jól védekeztünk és fejben erősek voltunk. Gratulálok a csapatomnak!

Jóna István

df

 

 

Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
MVFC Berettyóújfalu - Japán 4-3
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA