MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Fél lábbal az elődöntőben az FK
Fél lábbal az elődöntőben az FK

A Futsal Klub Székelyudvarhelynek a címvédő Marosvásárhelyi City’us otthonában kezdődött a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszása. Kedden este, a negyeddöntő első mérkőzésén helyzetekben gazdag, végig küzdelmes csatában 3–1-re győzött, így egy sikerre van az elődöntőtől.

A mérkőzés első gólját Szécsi Barna szerezte • Fotó: Pál Árpád Az FK-t több mint ötven szurkoló elkísérte, és mivel a házigazdára kevesen voltak kíváncsiak, remekül hallatszott az udvarhelyi drukkerek hangja a vásárhelyi sportcsarnokban. Az FK a szokásos, Grigoraș – Bíró, Szécsi, Szőcs László, Mánya felállásban kezdett, és már a második percben közel volt a vezetés megszerzéséhez, ellentámadás végén Szécsi lövése a kapufán csattant. Egy perccel később már betaláltak a vendégek, Mánya vette észre, hogy Szécsire nem figyelnek a hatoson, a félpályáról nagyszerű passzt adott társának, aki a hálóba emelte a labdát.

Szőcs László előtt rengeteg helyzet adódott, gólt nem tudott szerezni • Fotó: Pál Árpád A megfiatalított hazaiak gyors és kombinatív játékukkal megnehezítették az FK dolgát, Grigorașnak többször is nagyot kellett mentenie. A tizedik perc környékén kétszer is közel volt a második udvarhelyi gól, ám Kedei nem tudta legyőzni az ellenfél kapusát. A csapatok rengeteg mozgással próbálták széthúzni egymás védelmét, a következő helyzetek pedig a City'us játékosai előtt adódtak, előbb Grigoraș védett nagyot, majd óriási ziccerben nem találták el az üresen maradt FK-kaput. Az udvarhelyiek Szécsi révén válaszoltak, egy szabadrúgás-kombináció végén eleresztett lövése után a keresztlécről a gólvonalra pattant a labda. A hajrában sem csökkent az iram, mindkét kapu előtt adódtak újabb lehetőségek, az eredmény viszont nem változott, így 1–0-s FK-vezetésnél mentek pihenőre a felek.

A szünet után sem lankadt az iram, szinte egymást érték a helyzetek, de egyik csapat sem tudta ellenfele hálójába juttatni a labdát. A második félidő közepén egyértelműen a vendégek domináltak, az óriási ziccerek azonban mind kimaradtak. A 33. percben a marosvásárhelyiek időt kértek, és vészkapus taktikára váltottak, ennek ellenére a folytatásban az udvarhelyiek előtt adódtak komolyabb lehetőségek. A hajrá nagyon mozgalmas volt, hiszen az FK hiába növelte Mánya révén kettőre előnyét, a City'us Covaci megpattanó lövésével hamar szépített. Az utolsó két percben is főleg az FK alakított ki helyzeteket, és végül Miklós közeli találata döntötte el a mérkőzés kimenetelét.

Fontos sikert aratott az FK, lépéselőnybe került a két győzelemig tartó párharcban, melynek második mérkőzését vasárnap 18 órától rendezik a városi sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:

Marosvásárhelyi City’us–Futsal Klub Székelyudvarhely 1–3 (0–1),
Gólszerzők Covaci (38.), illetve Szécsi (3.), Mánya (37.), Miklós (40.).

FK: Grigoraș – Bíró, Szécsi, Szőcs László, Mánya.
Játszott még: Mihály, Miklós, Kedei, Szőcs Loránd.

További mérkőzések: Jászvásári CSM Poli–Dévai Autobergamo 0–5 (0–2), Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Galaci United (szerda, 18, YouTube/Futsal Romania), Dunărea Călărași–Temesvári Informatica (szerda, 18, Digi Sport 4).

Forrás: szekelyhon.ro

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA