MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Szigetszentmiklósi győzelem a BME elleni rangadón, közel a bajnoki cím!
Szigetszentmiklósi győzelem a BME elleni rangadón, közel a bajnoki cím!

NB II Nyugati csoport

A véghajrájához ért az NBII rájátszása, hiszen a második kör kezdődött hétfő este, ahol nyugaton a két bajnokaspiráns csapott össze. A tét igen nagy volt, hiszen aki nyer, az a kezébe veszi sorsát, és nagy lépést tehet a bajnoki cím felé. A találkozó előtt a vendégeknél voltak rosszabbak az előjelek, hiszen több hiányzójuk is akadt.

 

SZIGETSZENTMIKLÓS-ARTIFEX – BME-BT FC 6–3 (1–2)
Sport 11, 150 néző
Játékvezetők: Kovács G., Borbás, Túri 

SZSZM: Hoffer – Dauner, Lukács, Appl, Kovács G.
Cserék: Kovács M., Urbán, Sélley, Spáth, Török, Gergály, Gál, Borsos, Gelencsér
Vezetőedző: Haffner György

BME: Papp – Fazekas, Csernai, Fritz, Oláh
Cserék: Unger – Szigeti, Bozsoki, Palásthy, Fodor, Barna
Vezetőedző: Csernai Gábor 

Sárga lap: Urbán, illetve Csernai, Bozsoki, Fodor

Piros lap: Spáth, illetve Palásthy

Gólszerzők: Gergály (2), Lukács, Sélley, Appl, Gelencsér illetve Fritz, Fodor, Bozsoki

Az első percek a hazaiaké volt, akik több lehetőséget is kialakítottak, de nem tudtak élni vele, nem úgy, mint a BME. Az első igazi lehetőségüket gólra váltották. Fritz volt kitartó és egy szép egyéni alakítás végén megszerezte a vezetés a csapatának. A gól belelkesítette Csernai-mester csapatát, és több helyzetük is adódott. Ekkor több vitatható ítélet is született. A vendégek egy büntetőt, valamint egy piros lapot kértek számon a játékvezetőkön, de sikerült túllépniük rajta, aminek újabb találat lett a következménye. Egy szabadrúgást követően Fodor talált be közelről, megduplázva az előnyt. A vendéglátók ekkor kezdtek újra éledezni és nagy erőket mozgósítottak a szépítésért, ami a félidő derekán össze is jött egy szögletfigurából. A miklósiak rohamoztak tovább és a BME előtt is adódott helyzet, de a két kapus remekelt a szünetig, így már nem esett újabb gól.

A térfélcserét követően a hazaiak maradtak lendületben, és egy kiugratást követően Gelencsér emelt okosan a vendégkapuba, így kezdődhetett minden elölről. Ezután sokáig nem esett gól, de kezdett egyre feszültebbé válni a mérkőzés. Épphogy elkezdődött a második félidő második fele, amikor felpörögtek az események. Egy BME-labdaszerzést követően Spáth csúszott oda a kelleténél keményebben, a játékvezető pedig piros lappal büntette, így a vendégek emberelőnybe kerültek. A fordulat ezután következett. A Haffner-fiókák egy labdaszerzést követően kihasználták ellenfelük hatalmas hibáját, és megszerezték a vezetést emberhátrányban. Ez a gól hatalmas lökést adott a Szigetszentmiklósnak, míg az egyetemisták egy kissé hitehagyottá váltak, pedig a lehetőségük megvolt az egyenlítésre, de a tízméterest igen rosszul rúgta Fritz. A folyatásban szaladt az eredmény után a Csernai-alakulat, de gólt ismét a hazaiak szereztek. Egy oldalberúgás után Gergály szerzett szép kapásgólt, így már kettő volt az előnyük. Érkezett a vendégeknél a vészkapusjáték, de rögtön elveszítették a labdát, így Gergály újabb gólja eldöntötte a három pont sorsát. A vendégek megpróbáltatásai ekkor még nem értek véget. Egy újabb labdavesztést követően Palásthy akadályozta szabálytalanul az üres kapura törő játékost, így mehetett zuhanyozni. A Miklós kihasználta az emberelőnyt, megadva a kegyelemdöfést. A legvégén még Bozsoki kozmetikázott egy bombával az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott.

A BME jól kezdett, és valóban többnyire őket sújtották a játékvezetői ítéletek, főleg az első félidőben, de ezek ellenére ott volt a lehetőség a kezükben, hogy a maguk javára fordítsák a mérkőzést. Egy rangadón nem fér bele, hogy egy csapat emberelőnyben gólt kapjon, ez a hiba sorsdöntőnek bizonyult. A Szigetszentmiklós minden dicséretet megérdemel, mert kétgólos hátránynál, illetve emberhátrányban sem omlott össze, és nagyot küzdve megfordította a mérkőzést. Négy fordulóval a vége előtt, négy pont az előnyük, így jó eséllyel pályáznak a bajnoki címre.

Haffner György, a Szigetszentmiklós edzője:Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert főleg a második félidőben olyan hozzáállásról tettek tanúbizonyságot, ami alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a BME ellen. A külső körülményeket teljesen kizárva, csak a feladatra koncentrálva, technikailag, taktikailag és nem utolsó sorban fizikálisan is ellenfelünk fölé nőttünk. Nagyon hálás vagyok Csernai Gabi barátomnak, mert csapatának magas szintű, gyors, taktikus játékának köszönhetően ismét kihozta belőlünk a győzelmünkhöz szükséges legjobbat.

Csernai Gábor, a BME edzője:Számomra érthetetlen, ami történt. Egy rossz versenykiírást és sajnos egy eleve rossz játékvezetői szemléletet még lehetett fokozni, és döbbenetes ítéletekkel tönkretenni mások munkáját. Szívesen elbeszélgetnek erről az érintett emberekkel, de tudom igazából őket ez nem érdekli, hiába van egy kollektív elégedetlenség velük szemben, változás az sajnos nem lesz. Nekem a futsal a tudatos labdarúgást jelenti, de itthon egy rossz szemlélet miatt (először a nagypályán történt ez velünk), tudattalan játékosok színpadává változtattak a kis futsalunkat is. Ez a mérkőzés egyértelmű játékvezetői hibákból alakult így, de ami ennél sokkal szomorúbb, amiket az érintett emberek tesznek, illetve mondanak, minden felelőség nélkül! Én szégyellem magam helyettük is...

 A Nyugati csoport Felső-ház 6. fordulójának további eredményei:

TFSE - PTE PEAC DIGISTAR FUTSAL  11-2 (4-1)
PIZZA-KING CSEPP GÓL - 5 STARS SE 2-7 (0-2)

jjjj

 

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA