MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > A továbbjutás küszöbén a válogatott – körkép az EB-selejtező csoportjairól
A továbbjutás küszöbén a válogatott – körkép az EB-selejtező csoportjairól

Ahogy a mi csoportunkban, úgy a többiben is két kör ment le eddig, így kezd kirajzolódni, mely csapatok jutottak már ki automatikusan a kontinensviadalra, kik azok, akik odaérhetnek a második helyre, és kik azok, akik már biztosan elbúcsúzhatnak a szlovéniai Európa-bajnokságtól.

A hét darab négyes csoport első helyezettjei automatikusan EB-résztvevők, míg a hét csoportmásodik és a legjobb harmadik pótselejtezőt játszik. A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll csoportjában a zárókör előtt. Amennyiben legyőzzük Azerbajdzsánt, ott vagyunk az EB-n, döntetlen esetén másodikként zárunk és pótselejtezőre készülhetnénk, míg vereség esetén jöhet a matek, de ekkor is jó esélyünk van a legjobb harmadikként végezni. Ami jó hír, hogy mire a mi mérkőzésünk kezdődik, az összes eredményt tudjuk már, ami lényeges lehet a szempontunkból.

Az eddigi lejátszott meccsek alatt igazi nagy meglepetés nem történt, talán annyi, hogy a nagyok a vártnál jobban megszenvedtek – gondolunk itt a portugálokra és olaszokra, vagy akár az oroszokra.

 

A-csoport

Az első összecsapáson meggyűlt az olaszok baja a fehéroroszokkal, mivel a második félidő közepéig vezettek ellenük, ám végül – ha nehezen is, de – fordítottak. A másik meccsen a házigazda grúzok döntetlenre végeztek a hollandokkal.

A második nap forgatókönyve hasonló volt az előző napihoz. Nyögvenyelős olasz siker, és hazai döntetlen. Ez a két eredmény azt jelenti, hogy az olaszok elsőként ott vannak az EB-n, hiszen behozhatatlan előnnyel vezetik a csoportot. Az utolsó napon már csak a második hely sorsa a kérdéses. Az otthon játszó grúzok hiába állnak a második helyen, nehéz meccs vár rájuk, hiszen az olaszokkal találkoznak, és nagy bravúr lenne a győzelmük. A papírforma szerint a második helyre a holland–fehérorosz meccs győztese érhet oda.


1. Olaszország 6p

2. Grúzia 2p

3. Fehéroroszország 1p

4. Hollandia 1p

 

C-csoport

A horvát és az ukrán válogatott is hozta mind a két meccsét, igaz utóbbi kissé nehezen. Ez azt jelenti, hogy mind a belga, mind pedig a montenegrói alakulat elbúcsúzott, már csak formalitás az egymás elleni meccsük. Nem úgy, mint a két hatpontos összecsapása. A horvát–ukrán meccsen eldől, ki az, aki egyenes ágon jut ki az EB-re. A horvátoknak annyi könnyebbségük van, hogy számukra a döntetlen is elég a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. Kérdés, hogy a hazai pálya előnyét ki tudják-e használni az ukránok.

1. Horvátország 6p

2. Ukrajna 6p

3. Montenegró 0p

4. Belgium 0p

 

D-csoport

A nyitó nap igen érdekesre sikeredett. A litvánok majdnem meglepték a portugálokat, de végül győzött a nagyobb rutin. A másik meccsen a házigazda románok a finnekkel találkoztak. Az északi együttes csak magát okolhatja, hogy elúszott a győzelem és vélhetően vele együtt a továbbjutás is. Öt másodperccel a vége előtt még két góllal vezettek, és onnan sikerült döntetlenre elügyetlenkedniük. A második napon már érvényesült a papírforma. A portugálok könnyedén verték meg a finneket, míg a románok a litvánokat, így utóbbi el is búcsúzott. Az utolsó napon a románoknak nyerniük kellene a portugálok ellen, hogy az élen végezzenek, de ami nekünk fontosabb, hogy a finnek győzelmük esetén szintén 4 ponttal zárhatnak, ami a legjobb harmadik helyért még érdekes lehet. Ami számunkra kedvező lehet, hogy elég rossz a gólkülönbségük, és kérdés, hogy ezen mennyit tudnak javítani Litvánia ellen.

1. Portugália 6p

2. Románia 4p

3. Finnország 1p

4. Litvánia 0p

 

E-csoport

Ebben a kvartettben érvényesült a papírforma a leginkább. A spanyolok fölényesen hozták mind a két meccsüket úgy, hogy még gólt sem kaptak. A szerbek és a házigazda lengyelek is egy-egy győzelemmel állnak, de míg Szerbiára a pont nélkül álló moldávok várnak, addig a lengyelekre a címvédő spanyolok, így borítékolható, hogy a hispánok mögött Szerbia lesz a második, és a lengyelek búcsúznak Moldova mellett.

1. Spanyolország 6p

2. Szerbia 3p

3. Lengyelország 3p

4. Moldova 0p

 

F-csoport

A nyitó meccsen a csehek megszenvedtek a dánokkal, és csak a hajrában tudtak fordítani, de végül meglett a három pont, majd a második napon már könnyebben nyertek a macedónok ellen. A csoport favoritja, a kazah válogatott ennél sokkal magabiztosabb volt. Mind a két meccsét kapott gól nélkül abszolválta, így az utolsó napon a döntetlen is elég a csehek ellen, bár vélhetően hazai környezetben nyerni akarnak. A másik meccs már tét nélküli, a macedónok a dánokkal csatáznak a harmadik helyért.

1. Kazahsztán 6p

2. Csehország 6p

3. Dánia 0p

4. Macedónia 0p

 

G-csoport

Az oroszok és a szlovákok is könnyed győzelemmel kezdtek, majd a második napon összecsaptak. Csupán egy gól esett, amit az oroszok szereztek, így két kör után hibátlanul állnak, és már kijutottak a szlovéniai EB-re. A másik meccsen a franciák is könnyedén nyertek, így azonos pontszámmal állnak, mint Szlovákia, ezért az utolsó napon játszhatnak egymással egy ki-ki mérkőzést. A döntetlen a szlovákok sikerét jelentené, de amennyiben nem bírnának egymással a felek, az azt jelentené, hogy a franciák is négy ponttal zárnak és esélyük lehet a legjobb harmadik helyre. Ebben a csoportban a törökök az utolsó helyen zárnak.

1. Oroszország 6p

2. Szlovákia 3p

3. Franciaország 3p

4. Törökország 0p

 

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA