MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Edzői hírek > Történelmi pillanat
Történelmi pillanat

Edzőképzésünk történelmi pillanat előtt áll. A most következő április 21.-én Győrben induló tanfolyamunk hallgatóit, az UEFA már nemzetközileg is elismert Futsal „B” licence diplomával láthatja el. A 2008-ban önszorgalomból elindított hazai tanfolyamaink megelőzték korukat, mert a kontinensen csak az utóbbi két-három évben indult meg ez a folyamat. A környező országok is csak most tudták beindítani képzésüket az európai szövetség segítségével. Központi tananyag még most sincs, az ajánlások alapján a nemzeti szövetségeknek kell tartalommal megtöltenie a képzést az előírt óraszámokban. Mi 2013 óta az UEFA előírásai szerint vezetjük a képzést, amelynek akkreditálására most kerülhet sor. Ez alatt a három év alatt megtaláltuk a megfelelő oktató gárdát is, így már kipróbált tananyaggal és szakemberekkel vághatunk neki a munkának.

Tanfolyamunkat eredetileg a nyári szünetre terveztük és Dunakeszin szerettük volna lebonyolítani. Az UEFA kérésére azonban a kezdést előrébb kellett hoznunk, és egy kicsit be kellett sűrítenünk. A képzés továbbra is az amatőr jelleg miatt a hétvégéken lesz, ám a szombathoz és vasárnaphoz egy plusz nap, a péntek is kapcsolódik. Így azonban már június végén elismerheti képzésünket a nemzetközi szövetség, nem kell egy újabb fél, vagy akár egy évet várni.

P11206045507f326e9937-1024x768

Ez lesz a legmagasabb szintű diploma a futsalban, így az UEFA előírásai szerint az NBI.-es vezetőedzőknek az őszi szezon kezdetekor már rendelkezniük kell ezzel a végzettséggel. Ezt a helyzetet mi is figyelembe vesszük a felvételinél és helyet biztosítunk számukra. Azok számára, akik már korábban elvégezték a 123 órás képzésünket nem kell újra járniuk a tanfolyamot. Számukra a nyáron, reményeim szerint Dunakeszin egy pár napos kiegészítő jellegű képzést indítunk, amelynek elvégzése után különbözeti vizsgát tehetnek.

Jelentkezési lapok letölthetők az MLSZ honlapjáról. Ezzel kapcsolatos minden információt és felvilágosítást a Felnőttképzési Intézet részéről Kovács Marianntól tudhatnak meg.

Kozma Mihály Futsal Szakág vezető

 

Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
MVFC - Dunaferr 8-2
Movistar Inter - FC Barcelona 4-1
Rubeola FC - Csömör - Újpest FC-220Volt 5-2 (0-1) 2017.12.08.
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Kazincbarcikai Ördögök - Csenger Futsal
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4