MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Tovább robog-e a Haladás a rájátszásban?
Tovább robog-e a Haladás a rájátszásban?

A rájátszás sajátossága, hogy tetemes pontelőnyök zsugorodnak, szinte semmivé. Ezáltal, mondhatni új bajnokság kezdődik, mondhatni tiszta lappal. Lássuk mit hoz a rájátszás első fordulója.

 

Felsőház

 

RÁBA ETO – FUTSAL CLUB VESZPRÉM
18:30 Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok

Nyugati rangadóval indul a rájátszás első fordulója. A Veszprém látogat a címvédőhöz, ahol megpróbál meglepetést okozni, ami azért nem ígérkezik könnyűnek. A vendégek ebben az évben nem muzsikálnak valami fényesen, mindössze az alapszakasz utolsó fordulójában sikerült megszerezni az első ide győzelmüket a Fradi ellenében. Ezzel szemben ellenfelük továbbra is hibátlan október közepe óta. A Berettyóújfaluban elszenvedett vereség óta minden meccsüket nyerték. Ezt nemrég a Veszprém is megtapasztalhatta, hiszen 3 fordulóval ezelőtt találkoztak, ahol magabiztosan nyertek Tóth Gyuláék. A papírforma most is ETO győzelmet ígér, és nehéz elképzelni, hogy kiváló sorozatuk ezen az estén szakadna meg. A Győrt tovább hajthatja, hogy közvetlen üldözőjük, az Újváros kikapott Berettóújfaluban, így a győzelemmel növelhetik előnyüket.

 

ARAMIS SE – SWIETELSKY HALADÁS VSE
18:40 Budaörs, Városi Sportcsarnok

Ellentétes utat jár be a két csapat, legalábbis ami az alapszakasz hajráját illeti. Az Aramis az utolsó öt meccséből mindössze egyet nyert meg, és a legutóbbi hármat simán elveszítette, ráadásul ezeken mindössze egy gólt szerzett összesen, így mondhatni kisebb hullámvölgybe kerültek. Mostani ellenfelük viszont mindössze az ETO-tól szenvedett minimális vereséget, de előtte sorra nyerte a mérkőzéseit, köztük az Aramis ellenit. Nemrég találkoztak a felek Budaörsön és Turzó József fiai meglepően fölényes, 6 gólos győzelmet arattak. Most itt a lehetőség a vendéglátók számára, hogy visszavágjanak, de ahhoz sokkal jobb teljesítményre lesz szükségük, főleg ami a helyzetkihasználást illeti. A vendégek kiváló formában vannak, és nagy önbizalommal várhatják a mérkőzést. Amennyiben az elmúlt hetekben látott játékkal rukkolnak elő, folytathatják a jó szereplést, és megkezdhetik a felzárkózást a dobogósok felé. Jelenleg a vendégek tűnnek az esélyesebbnek, de az Aramist sosem szabad leírni!

 

Pénteken játszották:

 

MVFC BERETTYÓÁJFALU – DUNAFERR DUE RENALPIN FC 1-0

 

Alsóház

NYÍRGYULAJ KSE – BŐNY SZAVILL CONSULTING
19:00 Nyíradony, Városi Sportcsarnok

A két csapat között az alapszakasz végére 20 pont volt a különbség, de ez a versenykiírás sajátosságának köszönhetően 4 pontra csökkent, így mondhatni, valóban egy új bajnokság kezdődik. A bőnyiek úgy voltak vele, hogy az alapszakaszban miután hamar kiderült, hogy utolsóként zárnak, tét nélküli bajnoki meccsekkel készülhettek a rájátszásra, ahol elolvadt a többi csapattal szembeni hátrányuk, így minden esélyük megvan arra, hogy akár elkerüljenek az utolsó helyről. Ehhez persze fontos lenne, hogy végre győzelmet ünnepeljenek, de ez nem biztos, hogy a Gyulaj otthonában fog bekövetkezni. A Lovas-tanítványok a tavalyi évvel szemben, idén ha kevéssel is, de lemaradtak a felsőházról, így maradt az alsóház, amit vélhetően szeretnének megnyerni. Ehhez elengedhetetlen a jó rajt, főleg ha a sereghajtót fogadják. A hozott pontokkal jelenleg lépéselőnyben vannak a többiekkel szemben, és egy győzelemmel ezt meg is tudják akár erősíteni. Amennyiben begyűjtik a 3 pontot, rögtön 7 pont előnyük lesz a Bőnnyel szemben, ami már tetemesnek mondható, még ha sok meccs is van vissza. Jelenleg a Fradi vezeti az alsóházat, pénteki Göcsej elleni győzelmükkel. Amennyiben a Nyírgyulaj hozza a kötelezőt, visszaveszi a vezetést. Meglepetés lenne, ha elmaradna a vendéglátók sikere.

 

Pénteken játszották:

FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – GÖCSEJ SPORT KLUB 4-1 

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA