MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Három meccse veretlen a DEAC
Három meccse veretlen a DEAC

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén ikszelt, a rájátszásban pedig eddig kettőből kettőt nyert Sólyom Attila alakulata. A szombati derbin nehezen lendültek bele a debreceniek, ám a második félidőben 5 gólt rúgva megérdemelt győzelmet aratott a DEAC futsalcsapata, amelyben többen remekeltek, de közülük is kiemelkedett Kósa Viki a kapuban, valamint a legfontosabb pillanatokban gólokat, s végül mesterhármast elérő Urai Bianka csapatkapitány. Mindezt úgy, hogy két 10 méteres büntetőt is kihagyott a DEAC.

Női futsal NB1, alsóházi rájátszás, 2. kör

2017. március 18. Debrecen

DEAC - Airnergy FC 7-3 (2-3)
Vezette: Kövér T – Szűcs L – Bodnár T

DEAC: Kósa – Pócsik, Tóth Zs, Maries N, Bornemisza
Cserék: Bereczki, Fekete G, Radics, Dancs, Urai, Horváth V
Edző: Sólyom Attila

Airnergy FC: Szabó K, Kókai K, Horváth H, Kovács Sz, Pistyán
Cserék: Fehér V, Üveges K
Edző: Gabura Gyula

Góllövők: Urai (3), Bereczki (2), Tóth Zs., Dancs. illetve Horváth H, Üveges K, Fehér V

Sólyom Attila (DEAC): - Nehezen indult a meccs, mert bár mi szereztünk vezetést, de utána figyelmetlenségből kaptunk gólokat. Lassan lendültünk játékba, az Airnergy gyors embereit olykor nem tudtuk semlegesíteni. rengeteg kontrát vezettek, amelyekből háromszor be is találtak. A szünetben rendeztük a sorokat, és szépen lassan felőröltük az ellenfelet, amelynek kevés cserejátékosa volt. A meccs vége felé egyre könnyebben tudtunk helyzetbe kerülni, amelyeket jó százalékban használtunk ki. Összességében megérdemelten nyertünk, de ennél sokkal jobban is tudunk játszani. Ha a koncentráció az elejétől fogva olyan, mint a második félidőben, valamint, ha berúgjuk a büntetőket, könnyebb győzelem született volna. Így az eredmény ellenére is nehéz sikert arattunk, de megvan a 3 pont!

Gabura Gyula (Airnergy): - Sajnos kevesen tudtunk eljönni a nagypályás mérkőzés miatt. Sokáig jól teljesítettünk, méltó partnerei voltunk az ellenfélnek - egyébként gratulálok a DEAC-nak a sikerhez -, ám a második félidőben már elfáradtunk. Lesz majd "visszavágó", készülni fogunk rá.

Bereczki Orsolya (DEAC): - Nagyon furcsa volt a korábbi csapatom ellen játszani, hiszen 5-6 évet szerepeltem ott. Néhány hiányzójuk volt, de örülök a győzelemnek, meg annak, hogy a rájátszásban két meccsből kettőt nyertünk! Amúgy a gyors vezetés után kicsit talán belealudtunk a mérkőzésbe, a kapott gólok zavarnak, legalábbis, ahogyan megszülettek, de a győzelem után jó érzés, hogy a saját kezünkben van a sorsunk a rájátszásban.

17342779_1528854433823901_8280810270305873712_n

Természetesen nem kuparendszerű a rájátszás lebonyolítása, vagyis a visszavágót átvitt értelemben kell érteni, de az tény, hogy még utazik majd a DEAC Budapestre, ahol az Airnergy nyilván vissza akar majd vágni a vereségért.

A szombati meccsen viszont végül a debreceniek akarata érvényesült – írja a DEAC.hu

A DEAC vezető gólját az ifjonc Tóth Zsuzsi szerezte, aki szó szerint vérét adta a találatért, hiszen testi épségét nem kímélve tört kapura, és lövése után a kapusról az orrára pattant vissza a labda, onnan pedig a kapuba, ám Zsuzsi nózija kissé betört az eset következtében, így le kellett cserélni a vérző gólszerzőt (1-0) - később egyébként visszatért a többször lelkesen szerelő és a széleket villámgyorsan meghúzó játékos.

Ezután azonban egy szenvedős időszak következett, amely átnyúlt a második félidőbe is. A rutinos Üveges Katalin és Horváth Hanna vezette vendégek gyorsaságban olykor felülmúlták a hazaiakat, és Kósa Viki remek védései ellenére is kiegyenlítettek, majd megszerezték a vezetést (1-1, 1-2). Igaz, a találatok elkerülhetők voltak, nagyban hozzájárult a DEAC is ezekhez eladott labdákkal, rossz döntésekkel a mezőnyben.

Az eredmény után futó debreceniek azonban megtettek mindent, és Urai Bianka remek egyéni alakítása után egyenlítettek - kezdődhetett minden elölről (2-2).

A félidőig mégis újra hátrányba kerültek Radics Ágiék, midőn újabb figyelmetlenség után Üveges - az ellenfél legjobbja - betalált (2-3).

A második félidőig kellett várni a DEAC feltámadására. Addig is voltak helyzetei a hazaiaknak, ám az Airnergy kapusa is jól védett, emellett egy-két esetben hihetetlen módon "sikerült" kihagyni a ziccert. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy Kósa Viki nélkül akár több góllal is vezethettek volna a látogatók, vagyis akadt meleg szituáció a hazai kapu előtt is jó párszor.

17353089_1528854483823896_2630511943623495223_n

Mindenesetre ahogy telt az idő, annál jobban uralta az összecsapást a DEAC. A vendégek kezdtek fáradni, a hazaiak pedig egy Urai Biával jobbak voltak a riválisnál. A csapatkapitány két alkalommal is pazar mozdulattal tett arról, hogy gyökeresen megváltozzon a mérkőzés alakulása. Így a 29. percben már ismét náluk volt az előny (3-3, 4-3).

Ha egy üzlet beindul! A volt csapata ellen játszó Bereczki Orsolya az addigi hasznos brusztolása után a gólszerzésből is kivette a részét (5-3), és az addigi szoros derbi kezdett egyre inkább egyoldalúvá válni.

A DEAC ugyanis nagyon hatékonyan használt ki minden kis megingást, amit a vetélytárs elkövetett, és kontrákból további gólokat szerzett. Dancs Rebeka és újra Bereczki Orsi volt ügyes az ellenfél kapuja előtt, ami után már nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a mai mérkőzést (6-3, 7-3).

Eközben Kósa Viki nem tudott hibázni, és bár egy-két alkalommal a rivális játékosai bakiztak az utolsó mozdulatoknál, többnyire a DEAC kapusa volt az, aki olykor magától értetődő könnyedséggel, máskor pedig hatalmas bravúrral védett, végleg elvéve a látogatók kedvét ettől a mérkőzéstől.

Jelenleg a play-off mini tabelláját vezeti a DEAC (8 ponttal), mögötte a csak rosszabb gólkülönbséggel rendelkező, szintén 8 pontos Győr áll, aztán az 5 pontos Göcsej és a 4 pontos Airnergy. Vagyis örülünk, de még minden kérdés nyitott. A hátralévő 4 mérkőzésen még győzelmeket kell aratni ahhoz, hogy egészen biztosan megőrizze élvonalbeli tagságát a DEAC. Ám jó úton halad efelé, ez bizonyos...

fff

Forrás: deac.hu

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA