MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Magabiztosan győzött a Székelyudvarhely a Marosvásárhely ellen
Magabiztosan győzött a Székelyudvarhely a Marosvásárhely ellen

Molnár Ákos, a Futsal-Hungary berettyóújfalui tudósítója a múlt hét végén Székelyudvarhelyen tekintette meg a mindig rangadó Udvarhely-Vásárhely találkozót. Egyéni hangvételű beszámolóját adjuk most közre a mérkőzésről fotóival, és a mérkőzés felvételével.

 

Magabiztosan győzött a Székelyudvarhely a Marosvásárhely ellen

 A rájátszásban már a négy közé kerülésért küzdhetnek egymás ellen

A román első osztályú futsalbajnokság utolsó előtti fordulójában az udvarhelyi FK a marosvásárhelyi City’us-t fogadta. A tabella harmadik helyén álló hazaiak magabiztosan várhatták a találkozót, ugyanis a csapattal idén egészen jól fut a szekér, öt meccsből négy győzelem, az egyetlen döntetlenjük a legutóbb Temesváron születetett, ahonnan egy utolsó másodpercekben rúgott góllal nagyon fontos pontot raboltak. A meccs kapcsán különösebb izgalomra a szebb napokat is látott, bajnoki címvédő vásárhelyieknek sem volt okuk. Ugyan tavaly óta jelentősen meggyengültek, a „sztárok” helyét 18-19 éves tehetséges fiatalok vették át, akikkel – utolsó forduló eredményeitől függetlenül - az alapszakasz hatodik helyét szerezték meg. Mindent összevetve a találkozó elsősorban az udvarhelyeik számára bírt nagyobb jelentőséggel, számukra a harmadik hely és a veretlenség megőrzése volt a tét.

1

A kezdősípszóra a sportcsarnok szépen megtelt, pedig valószínűleg sokan voltak, akik lekésték az első perceket, mert néhány másodperccel a mérkőzés előtt még hosszú-hosszú sor kígyózott a jegypénztár előtt.

A meccs hatalmas irammal indult, nem volt felesleges labdajáratás, óvatos tapogatózásnak nyoma sem volt. A vendégek mihelyst alkalmuk nyílt, azonnal vészkapus játékra váltottak, amivel nem lephették meg Szécsiéket, hiszen számítottak erre a taktikai húzásra, a vásárhelyieknek ennek ellenére mégis sikerült az első perc végére egy kapushibából megszerezniük a vezetést (0-1). Sokáig azonban nem volt idejük örülni, ugyanis az FK pár perccel később Mánya révén közelről egyenlített (1-1). A pirosmezesek nem vártak nagyon a válasszal, Csala góljával szinte azonmód újra előnybe kerültek (1-2). Tovább folytatódott az eszeveszett iram és ha döcögve is, de beindult az udvarhelyi henger. Előbb Szőcs László egalizált, majd Szőcs Lóránd, Mánya, aztán a félidő lefújása előtt Szécsi is bevette a City’us kapuját, így aztán pihenőre már biztos, háromgólos hazai vezetés mellett vonulhattak a csapatok (5-2).  

A folytatásban sem panaszkodhattunk a tempóra, azonban újabb találatot sokáig nem láthattunk, a helyzetek sorra kimaradtak. A góltalanság ellenére unatkozni nem volt okunk, a minőségi meccshangulatról a Székely Medvék szurkolótábor hibátlanul gondoskodott. Ami a félidő elején még nem, az az utolsó öt percben már bement. Sorrendben Mánya, Bíró, Szőcs László, majd a hazaiak negyvenéves hálóőre Klein László is betalált a vendégek kapujába, így a végére a szurkolók már 9-2-es kiütéses hazai győzelemnek örvendhettek.

Azok, akik hétfőn este programjuknak a Székelyudvarhely–Marosvásárhely futsalmeccset választották bizonyára nem bánták meg, jól döntöttek, egy remek kis derbit láthattak. Az biztos, aki idejön, ne számítson formatervezett ülőhelyekre, csillogó-villogó reklámtáblákra, pompon lányokra vagy extra minőségű eredményjelzőre, készüljön inkább hajtós mérkőzésekre, valódi meccshangulatra és feltétlenül induljon el időben, ha kezdésre be szeretne jutni a csarnokba, főleg, ha előtte még parkolni is szeretne a közelben.

A találkozóra visszatérve, hétfőn este mindkét gárda kitett magáért, az udvarhelyeik mellett a nagyarányú vereség ellenére a vendégeket is maximális dicséretet illeti. A csapatokban pályára lépett srácok ambiciózusan játszottak, bátran mentek előre, nem volt alibizés, valamennyien bizonyították rátermettségüket. Belegondolva, hogy a román bajnokságban mennyi tehetséges magyar fiatal tehetség bontakozik ki hétről-hétre, akik közül sokuknak legfőbb vágya, hogy egyszer magára ölthesse a magyar címeres mezt, feltehetően nem tévedünk, ha arra gondolunk, hogy a hazai szakembereinktől igazán több figyelmet érdemelnének.

 

Román futsalbajnokság 1. Liga, alapszakasz, 21. forduló

FK Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi City'us 9–2 (5–2)
Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1100 néző.
Vezette: Decă Daniel (Brăila) és Georgian Ionescu (Buzău)

FK: Grigoraș – Biró, Szécsi, Mánya, Szőcs László.
Csere: Klein – Mihály, Szőcs Lóránd, Kedei, Miklós, Hadnagy, Gálfi, Tifán, Boda.
Edző: Jakab Zoltán.

City'us: Tătar – Küsmödi, Csala, Covaci, Togan.
Csere: Cătinean – Iszlai, Pop, Tamás, Kiss, Dobai, Nagy.
Edző: Gherman Cosmin és Lucian Nicușan.

Gólszerzők: Mánya (4., 11., 35.), Szőcs László (6., 36.), Szőcs Lóránd (8.), Szécsi (19.), Biró (35.), Klein (38.), illetve Togan (1.), Csala (5.)

Sárga lap: Tamás

A szintén hétfőn játszott bajnokin az United Galati 4-3-ra legyőzte a Temesvárt, ez pedig azt jelenti, hogy ha az FK Székelyudvarhely az utolsó fordulóban nyer az utolsó helyezett Kézdivásárhely otthonában, akkor harmadik helyen zár az alapszakaszban és a rájátszásban valószínűleg a Marosvásárhely lesz az ellenfele. 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA