MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Kiütötte az FK a meggyengült bajnokcsapatot
Kiütötte az FK a meggyengült bajnokcsapatot

Klein Laci negyven évesen szerzett gólt ismét az FK-ban, a vásárhelyiek meglepően ambíciósak voltak az elején

A jelentősen meggyengült Marosvásárhelyi City'us nagyon harapós fiatalokkal jött az udvarhelyi rangadóra, s az ifiválogatottakat is felvonultató alapsor bizony hamar meglepte az FK-t: a vendégek kezdés után egyből vészkapusra váltottak, 45 másodperc múltán pedig beköszöntek, Togan szépen játszotta tisztára magát és Grigorașt is becsapta egy sarkazással.

fkcityus1Pár perc múlva potyogni kezdtek a gólok, Mánya közelről kiegyenlített, de Csalát nagyon egyedül hagyták, aki köszönte szépen, kilőtte a rövid felsőt Grigorașnak. Szerencsére ez az előny sem tartott sokáig, Szőcs László szépen fordult le a védőkről és bevágta, majd a második sor hozott össze egy szép találatot, Szőcs Lóri becsúszva sodorta a vásárhelyiek kapujába a labdát. A vendégek továbbra is szorgalmasan támadtak, de újabb gólt az FK szerzett, Biró és Mánya kényszerítőzése után utóbbi talált a hálóba.

Az évekig együtt futsalozó Gherman-Nicușan edzőpáros továbbra is kísérletezett a vészkapussal, ám gólt nem tudtak összehozni, a szünet előtt egy perccel viszont Szécsinek is összejött egy találat, ez is nagyon szép összjáték után született. Jó volt a hangulat is a csarnokban, nagyjából megtelt a nézőtér a szünetre.

fkcityus2
Fordulás után visszavettek a csapatok, elég eseménytelen volt az első tíz perc, aztán az utolsó percekre megint beindult az FK, a 35.percben Mánya egy szöglet után jobbal nagyon eltalálta a labdát, ami a kapufáról pattant be, majd Biró is besodorta a játékszert a kapuba Szőcs Laci oldalberúgása után. Szőcs László is tett arról, hogy megtapsolja őt a közönség: két védő elfektetése után elegánsan emelt a hálóba, szépségdíjas találat volt.

A hátralevő perceket az ifisor (Hadnagy, Gálfi, Tifán és Boda) játszották le a mezőnyben, de még jött egy csattanó: a vendégek vészkapusos tologatással akartak szépítő gólokat szerezni, de egy rossz passzuknál a kifutó Klein Laci úgy tisztázott, hogy egyben a góllövők közé is feliratkozott: térfelünkről jobb lábbal gyönyörűen lőtt az üresen maradt kapuba, feltéve ezzel az i-re a pontot. Pályafutása elején lőtt még gólt udvarhelyi színekben (büntetőt is rúgott be), de egy ekkora gól mindig és mindenkor jól esik, kivéve annak, aki kapja – 40 évesen meg pláne dicséretet érdemel.

fkcityus4
Kedden a Galac-Temesvár rangadót 17 órától játsszák, a Digi Sporton lehet élőben nézni ezt az FK számára fontos meccset: mivel Temesvárról az utolsó pillanatokban sikerült elhozni egy pontot, amennyiben Galac nyer vagy döntetlen lesz és az FK hozza az alapszakasz utolsó fordulójában, március 25-én a kézdivásárhelyi meccsét, akkor harmadik helyen végez. Ez a rájátszást illetően nagyon fontos szempont lenne, hiszen akkor minden bizonnyal a City'us-szal kellene összecsapni, nem pedig a most ötödik helyen álló, kellemetlenebb ellenfélnek számító Călăraș-sal. Vásárhelyre pedig a szurkolók is könnyebben el tudnának jutni, mint a Duna-partra.

Egy hét múlva azonban újabb próbatétel előtt áll majd az FK: március 20-án, hétfőn 17.30-tól a Román Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében Temesváron a Dévai Autobergamóval találkozik, a házigazdák ugyanaznap 20 órától a City'us-szal küzdenek meg a fináléba kerülésért. Nem könnyű, de nem is lehetetlen küldetés elhozni a kupát, a meccsekről a tervek szerint lesz televíziós vagy internetes közvetítés.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 21. forduló

FK Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi City'us 9–2 (5–2)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Decă Daniel (Brăila) és Georgian Ionescu (Buzău)

Gólszerzők: Mánya (4., 11., 35.), Szőcs László (6., 36.), Szőcs Lóránd (8.), Szécsi (19.), Biró (35.), Klein (38.), illetve Togan (1.), Csala (5.)

FK: Grigoraș – Biró, Szécsi, Mánya, Szőcs László. Csere: Klein – Mihály, Szőcs Lóránd, Kedei, Miklós, Hadnagy, Gálfi, Tifán, Boda. Edző: Jakab Zoltán.

City'us: Tătar – Küsmödi, Csala, Covaci, Togan. Csere: Cătinean – Iszlai, Pop, Tamás, Kiss, Dobai, Nagy. Edző: Gherman Cosmin és Lucian Nicușan.

Sárga lap: Tamás.

 - Katona Zoltán, uh.ro - 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA