Történelmet írt a Kecskemét
2024.05.07 | 07:15
Történelmet írt a Kecskemét

A Veszprém mindent megtett, hogy kiénekelje a sajtot az SG Kecskemét Futsal szájából, de az oroszlánszív diadalmaskodott, és történetük során először bajnoki aranyéremért játszhatnak a hírös városi futsalosok.

Kecskeméti lehetőségekkel rajtolt a kulcsfontosságú összecsapás, majd meglepő húzással rukkolt elő a Veszprém, és kapusát mezőnybe tolva igyekezett borsot törni a házigazdák orra alá. A kezdeti adok-kapok után ismét a hírös városiak tudták érvényesíteni jobban akaratukat, ám az első hét percben gólt nem tudtak szerezni. Tatai lövésénél kellett résen lennie Rigónak, míg a túloldalon Fekete lökete kerülte el centikkel a kaput. A 10. percben Tomic szép csellel tolta meg a jobb szélen, majd életerős lövéssel jelentkezett, amelyet Spandler tudott szögletre paskolni. Nem sokkal később Biró szabadrúgását tudták menteni a gólvonalról, majd a 14. minutumban kontra végén szintén az utolsó pillanatban mentették kísérletét. Időt kért a Veszprém, és kitartóan a létszámfölényes taktikát erőltették, ami eredményre vezetett, ugyanis Gerencsér révén vezetést szereztek, 0-1. Riadót fújt az SG Kecskemét, és folyamatosan alakították ki a helyzeteket, ám a vendégek védelme rendezett volt, és jól zárt. 42 másodperc volt még vissza, mikor időt kértek a hazai szakmai stáb. Suscsák lábában ott volt az egyenlítés lehetősége, ám végül 0-1-el mehettek szünetre a felek. 

Motiváltan tért vissza a pályára a Kecskemét, és Suscsák a 21. percben büntetőt harcolt ki.  A labda mögé Bencsik állt oda, és a léc alá bombázta a játékszert, 1-1. Lélektani fölénybe kerültek a kék oroszlánok, és elkapták a ritmust. Suscsák kapta centerben, majd jól fordult kapura, és védhetetlenül lőtt a hálóba, 2-1. A már megszokott taktikára váltott a Veszprém, ám majdnem ráfáztak. Szabó Ábel került aztán földre, és nagy fájdalmak közepette kellett letámogatni a pályáról. Az ötödik veszprémi csapatfault már a 27. percben megvolt, a hírös városiak pedig ennek tudatában szőtték támadásaikat megfontoltan. Kajtár és Tomic lövését is bravúrral védte Spandler, majd kontrából jött a vendégek váratlan és demoralizáló egyenlítése, 2-2. Idegőrlő taktikai csata vette kezdetét, az idő pedig fogyott, az utolsó öt percnek egállal vágtak neki a csapatok. Biró és Suscsák közel járt a vezetés megszerzéséhez, de vagy Spandler állta útját a lövésnek, vagy pedig pontatlan volt a befejezés. 1:45-nél időt kért a Kecskemét, majd mindent egy lapra feltéve öt mezőnyjátékossal rohamoztak. Drámaibb forgatókönyvet írni sem lehetett volna, hiszen mindössze tíz szekundum volt már csak, mikor Haász centerezését Suscsák váltotta gólra, ezzel megnyerve a meccset és kiharcolva a bajnoki döntős részvételt! 

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló:
SG Kecskemét Futsal–1. FC Veszprém 3-2 (0-1)
Kecskemét, Meszi István Sportcsarnok
Vezette: Juhász - Apkó - Muhari

Kecskemét: Rigó – Bíró, Pál, Suscsák, Tomics
Csere: Krajcsi, Lehotai, Hajnal, Gondi, Bencsik R., Kajtár, Haász, Fekete M., Szabó J.
Vezetőedző: Marko Gavrilovics

Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gavrilovics, Lux
Csere: Őri, Bognár P., Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Gerencsér. Kártik
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Bencsik R. (21. – büntetőből), Suscsák (22., 40.), ill. Gerencsér (15.), Bognár P. (29.)

Marko Gavrilovic: - Az első félidőben nem játszottunk jól. Az emberfölényes játékával pörgette az időt a Veszprém, és elvesztettük a koncentrációnkat, az energiánkat. Az első gól megszerzésével előnybe is tudtak kerülni. A Veszprém ma is megmutatta karakterét, hiszen ez a meccs egyáltalán nem volt számukra már életbevágó, mégis küzdöttek az utolsó másodpercig. A második játékrészben jól kezdtünk, és fordítottunk gyorsan, majd le is zárhattuk volna a meccset, rengeteg helyzetünk volt. Sikerült nekik egyenlíteni aztán, de végül 10 másodperccel a vége előtt megszereztük a győzelmet jelentő találatot. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az utóbbi évek a magyar futsalban arról szóltak, hogy a Berettyóújfalu és a Haladás csap össze a bajnoki címért. Most egy kis csapat, szolid költségvetéssel, ám nagy szívvel kiharcolta a finálét. Rengeteg áldozattal tudtuk elérni ezt a történelmi sikert, sokan nem is gondolnák, mennyi mindent tett bele az egész klub ebbe, hogy Kecskemétnek dicsőséget szerezzen. Elmondhatatlanul büszke vagyok, ez az eddigi karrierem legnagyobb sikere. A szezonnak azonban még nincs vége. Holnaptól a bajnoki döntőre kell készülnünk, ahol megvan az esélyünk, amiért meg is dolgoztunk. A legjobb tudásunkat kell azokon a meccseken is nyújtanunk. Természetesen a Haladás az esélyesebb csapat, de ki gondolta volna, hogy a Kecskemét eljut a döntőig? Mi mindent megteszünk majd a következő hetekben is. Köszönjük a szurkolók és támogatóink kitartását!

Fehér Zsolt: - A semleges szurkolók biztos azt gondolták a Veszprém az a csapat amelyik győzelme esetén bajnoki döntőt jatszik! Jobbak voltunk ellenfelünknél egészen a 2. felidő kezdetéig, amikor is olyan 6 méterest adott meg a Játékvezető a hazai csapatnak, amit a Kecskemét játékosai is mosolyogtak, Tatait akasztotta Suscsák, mégis a hazaiak rúghattak büntetőt! Mentálisan beejtette csapatunkat ez az óriasi játékvezetői hiba, aminek köszönhető volt, hogy újabb gólt kaptunk! Több lehetőségünk is adódott ezután az egyenlítésre, amiket követően Bognár P. gyönyörű gólt szerzett! 16 mp a végén a jóisten fogta a kezüket a hazaiaknak, mert ha Fellembek a labdát jobban átveszi üres kapura támadhatunk volna…, Ezek után a sors a Kecskemét kezet fogta és megnyerték a mérkőzést egy szép 5a4 támadásból! Sok sikert kivánok nekik a bajnoki döntőhöz! Külön Vercz Tamásnak, akinek igazán kijárt már ez a siker! Nincs időnk sokáig lógatni az orrunkat hiszen szombaton nagyon fontos Magyar Kupa elődöntő mérkőzés vár ránk a Maglód ellen, innentől kezdve csak arra koncentrálunk.

Forrás: scoregoal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink